Ankara escortBeylikdüzü Escort

Qualcomm yeni modemini tanıttı: Snapdragon X75 5G

Qualcomm‘un yeni modeminin 5G Advanced ağlarıyla uyumlu olduğu ve daha stabil ilişki sağladığına dikkat çekildi. Modem, yeraltı yahut asansör üzere sinyal alımının zayıf olduğu yerlerde kararlı temas sunmak için yapay zekayı kullanıyor.

Snapdragon X75 5G, Samsung Galaxy S23 Ultra ve OnePlus 11 5G gibi Snapdragon 8 Gen 2 tabanlı akıllı telefonlarda kullanılan geçen yılki X70’in yerini alacak. Snapdragon X75, 5G teknolojisinin bir sonraki evrimi için standardı belirleyen 3GPP spesifikasyonlarının 17 ve 18 numaralı revizyonlarıyla uyumlu. Qualcomm, X75’i tekrar tasarlayarak daha yüksek sürat ve bant genişliğine sahip birleşik 5G milimetre dalga (mmWave) alıcı-verici ve geniş kapsama alanı ve makro ağ için tasarlanmış 6 GHz’e kadar (sub-6GHz) bant ile donattı. Ayrıyeten modem bir evvelki modele nazaran %25 daha küçük ve %20 daha az güç tüketiyor.

2023’ün ikinci yarısından sonra piyasaya sürülebilir

Yeni modem yazılımı, asansörler, garajlar veya yeraltı trenleri gibi sinyal kalitesi ve gücünün düşük olduğu alanlardaki kontakları düzgünleştirmeye odaklanarak geliştirilmiş. Hareket halindeyken optimum ilişki için en uygun hücreyi bulmak üzere tasarlanmış. İkinci kuşak yapay zeka hızlandırıcısı ise ağır kentsel yüksek binalar üzere kuvvetli ortamlarda konum doğruluğunu artırmaya yardımcı oluyor.

Snapdragon X75 şu anda test evresinde ve 2023’ün ikinci yarısına kadar aygıtlarda görünmeyecek. Modem elbet birçok Android akıllı telefonda yer alacak, fakat çipin ya da bir öbür özel versiyonunun gelecekteki iPhone’larda kullanılıp kullanılmayacağı ise şimdi aşikâr değil.
Kaynak: Donanimhaber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir