Snapdragon 8 Gen 3 en düzgün tek çekirdek performansını sunabilir fakat yalnızca Galaxy telefonlar için

Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy neler sunacak?
Qualcomm’un gelecek yıl amiral gemilerine hayata verecek Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti ile ilgili planlamalar da başlamış durumda. Tekrar daha yüksek suratlar ve özel optimizasyonlarla gelecek Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy yongası benchmark rekorları kıracak.
Kaynaklar tek çekirdekte skorun 2000 düzeyine kadar çıkacağını belirtiyor. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan bir test 1930 puan düzeylerini göstermişti. Samsung daha yüksek süratte çalışacağı için 2000 puan kolay aşılabilir. Apple A17 Bionic yonga setinin de bu düzeylerde gezineceği kestirim edildiği için iki yonga baş başa bir çabaya girişecek. Bu skorun FinFET değil 3nm GAAFET tabanlı üretim süreci ile elde edileceği de belirtiliyor.
Samsung harici amiral gemiler için bu türlü bir durum kelam konusu değil. Xiaomi, Oppo, Vivo amiral gemileri tekrar stok süratlerde gelecek. Bununla birlikte Qualcomm bu özel tasarım işini öbür ortaklarına da açar mı bilinmiyor.