Ankara escortBeylikdüzü Escort

Z nesli, iPhone ve öbür Apple eserlerini tercih ediyor

Pek çok kişinin zenginlik göstergesi olduğuna inandığından iPhone satın aldığı biliniyor lakin FT’den yeni rapor, Z nesli alıcılarının neden Android aygıtlarla ilgilenmediğini açıklıyor.

Rapora nazaran, genç tüketiciler iPhone’a sahip olmazlarsa toplumsal olarak dışlanacaklarını düşünüyor. Z jenerasyonu, Apple müşteri kitlesinin değerli bir modülü haline geldi. Bu kümedeki müşteriler sırf iPhone değil Apple Watch dahil olmak üzere başka Apple eserlerini de satın alıyor. Amerika’da iPhone kullanıcılarının en az %34’ü bu yaş kümesini oluşturuyor. Samsung telefon alanların sadece %10’u Z jenerasyonu kullanıcısı.

Bu, Apple için büyük kar. Canalys tarafından yapılan araştırmaya nazaran, Apple dünya genelinde sattığı her 100 iPhone için 26 iPad, 17 Apple Watch, 35 AirPods da satıyor. Samsung için her 100 akıllı telefon satışı, 11’den az tablet, 6 akıllı saat, 6 kablosuz kulaklık satışıyla sonuçlanıyor. Bir iPhone’un ortalama satış fiyatının bir Android aygıtın neredeyse üç kat olmasına karşın sonuç bu.

Canalys araştırması Batı Avrupa’daki 25 yaş altı Apple kullanıcılarının %83’ünün iPhone kullanmaya devam etmeyi planladığını gösteriyor. Z jenerasyonu yaş aldıkça muhtemelen bu trend büyüyecek ve Apple, pazardaki hissesini daha da sağlamlaştıracak.

Kaynak: Donanimhaber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir